top of page
Dog Friends

Ortopédia

Óbudán egyedüliként, rendelőnkben dr. Kiss Gábor, a Magyar Kisállatortopédiai Egyesület tagja, ortopédiai szakrendelést végez. Emellett lehetőség van hivatalos ortopédiai szűrések elvégzésére, különféle ortopédiai műtétekre, csonttörések műtéti helyreállítására. Mindehhez segítségünkre van a korszerűen felszerelt műtő, modern digitális röntgen, altatógép, őrzőmonitor és légzésfigyelő.

Dr. Kiss Gábor immár több, mint 20 éve foglalkozik ortopédiával. Rendelőnkben és több budapesti és környéki rendelőben végez ortopédiai szakrendelést és ortopédiai műtéteket.
Ortopédiai szakrendelésünkre időpont foglalható elérhetőségeink bármelyikén.

At the Vet

Ortopédiai szakvizsgálat

Mikor válhat szükségessé a vizsgálat elvégzése?
Ha kedvence hosszabb-rövidebb ideig
sántaságot, ízületi fájdalmat mutat. Ilyen esetben először éberen vizsgáljuk a pácienst, majd ha szükséges, röntgenvizsgálatokat végzünk.
A jó minőségű
röntgenfelvétel elvégzéséhez szükség lehet kedvence bódítására, ugyanis sokszor a kép elkészítéséhez egy bizonyos pozícióban kell feküdnie kis kedvencének, ami kényelmetlenséggel, fájdalommal járhat. Erről minden esetben előzetesen tájékoztatjuk a tulajdonost. A vizsgálat elvégeztével ébresztő injekciót adunk, így kedvence saját lábán hagyhatja el a rendelőt.

Ortopédiai szűrések

Rendelőnkben hivatalos ortopédiai szűréseket végzünk : csípő-, könyök-, váll-, térd- ízületek szűrése (dysplázia szűrés).
Ehhez szükség van az állat azonosítására, ezért kérjük oltási kiskönyvet vagy útlevelet hozzanak magukkal. A röntgenvizsgálat minden esetben altatásban történik, ezért kérjük 12 óra koplaltatás után érkezzenek hozzánk. A felvételeket a tulajdonos rendelkezésére bocsátjuk és továbbítjuk azt a Kisállatortopédiai Egyesület számára.

20200715_115327_900182001870861_Balog%20Vivien%20%20%20%20Apacs_edited.jpg

This is your Project description. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.

image_50444033.JPG

Ortopédiai műtétek

Ha az előzetes vizsgálatok megállapítják a műtét szükségességét, akkor ezeket rendelőnkben el is tudjuk végezni.
Műtéti eljárások:

-térdműtétek: patella-ficam, keresztszalag szakadás
-korrekciós műtétek végtag deformitás esetén
-csípőműtétek
-csonttörések műtéti megoldása (végtagok, csípő, állkapocs)
Minden műtét előtt vérvizsgálatot végzünk, hogy megállapítsuk kisállatuk altatható-e, ezzel minimalizálva a műtétek alatt fellépő komplikációk esélyét.

Egyéb műtéteink

Rendelőnkben dr. Kiss Gábor az ortopédiai műtétek mellett egyéb lágyszervi műtéteket is végez.
Ezek a teljesség igénye nélkül:

- ivartalanítások

- császármetszés

- sérvműtétek

- daganat eltávolítások

- hasűri műtétek, mint pl. húgyhólyag műtétek, bélmetszés, 

image_50421505.JPG
bottom of page