Yawning Cat

Fogászat

Nemzetközi kutatások bizonyítják, hogy kisállataink 70%-a fogászati problémával küzd. Sokszor ezekre a problémákra nem derül fény időben, mivel a kutyák és a macskák nagyon ügyesen rejtik el fájdalmukat. Sokszor nincsenek árulkodó jelek, csak akkor, ha a gyulladás már előrehaladott állapotban van. Árulkodó jelek lehetnek például a bűzös lehelet, pofa piszkálása, az addig imádott száraztáp elutasítása vagy akár a csökkent étvágy. Ha ezeket a tüneteket tapasztalja, mielőbb keresse fel állatorvosát. 
A fogászati betegség a szervezet egészét érintő probléma, hiszen egy fog és a körülötte lévő szövetek gyulladása jelentős bakteriális gócként működik, amely hosszú távon károsíthatja belső szerveinket. A gyulladásos gócból a vérbe jutó baktériumok folyamatosan leterhelik az immunrendszert, szívbelhártya-gyulladást, vese és máj problémákat és számos más egyéb krónikus betegséget okozva.

NemzRendelőnkben teljes körű fogászati ellátásra van lehetőség, melyet dr. Maticsek Krisztina végez.

Yawning Cat

Szájüregi vizsgálat

Mikor válhat szükségessé a vizsgálat elvégzése?
Ha kedvence hosszabb-rövidebb ideig
sántaságot, ízületi fájdalmat mutat. Ilyen esetben először éberen vizsgáljuk a pácienst, majd ha szükséges, röntgenvizsgálatokat végzünk.
A jó minőségű
röntgenfelvétel elvégzéséhez szükség lehet kedvence bódítására, ugyanis sokszor a kép elkészítéséhez egy bizonyos pozícióban kell feküdnie kis kedvencének, ami kényelmetlenséggel, fájdalommal járhat. Erről minden esetben előzetesen tájékoztatjuk a tulajdonost. A vizsgálat elvégeztével ébresztő injekciót adunk, így kedvence saját lábán hagyhatja el a rendelőt.

Fogászati röntgen

Napjainkban már szinte elképzelhetetlen egy teljeskörű szájüregi vizsgálat a fogakról készült röntgenfelvételek nélkül. Rendelőnnkben, a gazdi beleegyezésével, a fogazatról szájüregi röntgenfelvétel készül, speciális fogászati röntgengéppel. Rengeteg fogászati probléma csupán a röntgenfelvételen látszik, ugyanis ránézésre sokszor a fogazat egészségesnek tűnik.

Dental x-ray

This is your Project description. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.

Fogkőeltávolítás polírozással

Ha az előzetes vizsgálatok megállapítják a műtét szükségességét, akkor ezeket rendelőnkben el is tudjuk végezni.
Műtéti eljárások:

-térdműtétek: patella-ficam, keresztszalag szakadás
-korrekciós műtétek végtag deformitás esetén
-csípőműtétek
-csonttörések műtéti megoldása (végtagok, csípő, állkapocs)
Minden műtét előtt vérvizsgálatot végzünk, hogy megállapítsuk kisállatuk altatható-e, ezzel minimalizálva a műtétek alatt fellépő komplikációkat. esélyét.

04

Project Name

This is your Project description. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.