Ragdoll Cat

Macskák gyógyászata

„A macskák nem kis kutyák.” 

Rendelőnkben különösösen nagy figyelmet kapnak macska pácienseink is. Mint ahogyan azt a fent említett mondás is tartja, a macskák más jellegű ellátást, bánásmódot igényelnek, többek között anatómiai és élettani sajátosságaiknak köszönhetően, mint a kutyák. Kolléganőnk, dr. Maticsek Krisztina szintén macskabolond, ezért is ez az egyik kedvenc szakterülete. 

At the Vet

Fizikális vizsgálat

Mikor válhat szükségessé a vizsgálat elvégzése?
Ha kedvence hosszabb-rövidebb ideig
sántaságot, ízületi fájdalmat mutat. Ilyen esetben először éberen vizsgáljuk a pácienst, majd ha szükséges, röntgenvizsgálatokat végzünk.
A jó minőségű
röntgenfelvétel elvégzéséhez szükség lehet kedvence bódítására, ugyanis sokszor a kép elkészítéséhez egy bizonyos pozícióban kell feküdnie kis kedvencének, ami kényelmetlenséggel, fájdalommal járhat. Erről minden esetben előzetesen tájékoztatjuk a tulajdonost. A vizsgálat elvégeztével ébresztő injekciót adunk, így kedvence saját lábán hagyhatja el a rendelőt.

Ortopédiai szűrések

Rendelőnkben hivatalos ortopédiai szűréseket végzünk : csípő-, könyök-, váll-, térd- ízületek szűrése (dysplázia szűrés).
Ehhez szükség van az állat azonosítására, ezért kérjük oltási kiskönyvet vagy útlevelet hozzanak magukkal. A röntgenvizsgálat minden esetben altatásban történik, ezért kérjük 12 óra koplaltatás után érkezzenek hozzánk. A felvételeket a tulajdonos rendelkezésére bocsátjuk és továbbítjuk azt a Kisállatortopédiai Egyesület számára.

20200715_115327_900182001870861_Balog%20Vivien%20%20%20%20Apacs_edited.jpg

This is your Project description. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.

Surgery Tools

Ortopédiai műtétek

Ha az előzetes vizsgálatok megállapítják a műtét szükségességét, akkor ezeket rendelőnkben el is tudjuk végezni.
Műtéti eljárások:

-térdműtétek: patella-ficam, keresztszalag szakadás
-korrekciós műtétek végtag deformitás esetén
-csípőműtétek
-csonttörések műtéti megoldása (végtagok, csípő, állkapocs)
Minden műtét előtt vérvizsgálatot végzünk, hogy megállapítsuk kisállatuk altatható-e, ezzel minimalizálva a műtétek alatt fellépő komplikációk esélyét.

Egyéb műtéteink

Rendelőnkben dr. Kiss Gábor az ortopédiai műtétek mellett egyéb lágyszervi műtéteket is végez.
Ezek a teljesség igénye nélkül:

- ivartalanítások

- császármetszés

- sérvműtétek

- daganat eltávolítások

- hasűri műtétek, mint pl. húgyhólyag műtétek, bélmetszés, 

Image by Artur Tumasjan