top of page
Feeding Guinea Pig

Egzotikus gyógyászat

Rendelőnkben egzotikus szakorvosi ellátást biztosítunk kedvenceik számára. Büszkén jelenthetjük, hogy csapatunknak immár két egzotikus szakállatorvosi diplomával rendelkező tagja is van, dr. Szabó Judit és dr. Kiss Gábor személyében. Rendelőnkben főként nyulak, tengerimalacok, egyéb kisrágcsálók, görények és hüllők ellátásával foglalkozunk. Kifejezetten egzotikus szakrendelésünkre időpontot kérhet a rendelői telefonszámok bármelyikén. Fontos kiemelni, hogy alapellátást mindegyik állatorvosunk nyújt és fogkorrekciót is végez egzotikus szakállatorvosaink szakmai felügyeletével.

IMG_7958.JPG

Rágcsálók fogászata

Nyusziknál és rágcsálóknál a fogászati megbetegedések viszonylag gyakran fordulnak elő. Ha kedvence nem eszik a korábbiakhoz megszokott étvággyal, nem szénázik megfelelően, esetleg különféle emésztőszervi tünetei vannak, ekkor mindenképpen érdemes fogászati vizsgálatot, szükség esetén pedig fogkorrekciót végezni.
Rágcsálóknál a fogászati megbetegedések leggyakrabban
takarmányozási eredetűek, de olykor genetikai okokra is visszavezethetőek. Szükség esetén a túlnőtt metsző és rágófogakat lereszeljük. Ez minden esetben bódításban történik. A fogak kopási rendellenessége kezelhető betegség, azonban általában korrekcióra az állatok élete végéig bizonyos időközönként szükség van, ezért elengedhetetlen a gazdik gondos odafigyelése és együttműködése az állatorvosokkal. A kezelések alkalmával igyekszünk a normál anatómiai állapotot visszaállítani, ezzel pedig, ideális esetben tünetmentes állapotot elérni.

Ivartalanítás

Az ivartalanítás kulcsfontosságú kérdés nem csak a nem kívánt szaporulat megelőzése miatt, hanem a különféle ivarszerveket érintő betegségek megelőzése érdekében is. Nőstény állatoknál gyakoriak a petefészek és méh cisztás, daganatos és gyulladásos elváltozásai, míg hím állatoknál a herék daganatos elváltozása mellett az ivartalanítás viselkedésre gyakorolt hatása az egyik kulcsfontosságú indok amivel felkeresik rendelőnket.

IMG_7298.JPG

This is your Project description. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.

IMG_5717.JPG

Egzotikus állatok műtéti ellátása

Sajnos egyre gyakoribbá válnak a  különféle daganatos elváltozások. Amennyiben hasonló probléma fordul elő háziállatuknál, azt célszerű mielőbb eltávolítani. Rendelőnk felszereltésge és kollégáink tudása lehetőséget ad a legtöbb lágyszöveti beavatkozás elvégzésére.

Védőoltások

A nyulak vírusos megbetegedései ellen védőoltással védekezhetünk, amikor kedvencünk betölti a 6 hetes kort. A védoltások a két leggyakoribb vírusos betegség ellen védenek: nyulak vérzéses betegsége (I. és II.) és a szúnyogok által terjesztett myxomatózis.

Vadászgörények esetében szopornyica és veszettség ellen védekezünk. A védekezést 8-10. hetes korban érdemes elkezdeni, majd az alapimmunizálást követően évenként ismételni.
 

Drug and Syringe
IMG_5419.JPG

Röntgenfelvételek készítése

Legyen szó köhögésről, fogproblémáról vagy emésztőszervi problémáról, fontos kiegészítő vizsgálati módszer a röntgenfelvétel készítése. Rendelőnkben modern digitális rögntennel gyorsan információt kaphatunk a béltraktus állapotáról vagy a foggyökerek állapotáról is.

Tartási és takarmányozási tanácsadás

Rengeteg takarmányozási kiegészítő és táp kapható a piacon, amik között olykor nehéz kiigazodni. Ebben segítséget nyújthatnak kollégáink. A betegségek nagy része rágcsálók és hüllők esetében takarmányozástani eredetű, vagy a nem megfelelő tartási körülmények számlájára írható fel. Keressenek minket bizalommal, akár telefonos kozultáció formájában is.

IMG_6182_edited.jpg
bottom of page